вівторок, 10 січня 2012 р.

Відкрити очі...


"Відкрити очі їм, щоб вони ... отримали ..." (Дії 26:18)

У цьому вірші, як ні в жодному іншому вірші у всьому Новому Завіті, в двох словах викладена суть того, до чого покликаний учень Ісуса Христа.

Про перший велике чудо Божої благодаті сказано: "щоб вони ... отримали прощення гріхів". Коли у людини не виходить жити по-християнськи, майже завжди це не виходить тому, що він нічого не отримав. Єдиний відмінна ознака врятованого людини - в тому, що він щось отримав від Ісуса Христа. Наша справа, справа співробітників Божих, - відкривати людям очі, щоб вони могли звернутися від темряви до світла, але це не порятунок. Це звернення - свідомі зусилля вже прокинулася від смертного сну людини. Я не думаю, що буде великим перебільшенням сказати, що до такого типу можна віднести більшість номінальних християн - очі в них відкриті, але вони нічого не отримали.

Відродження - це не народження згори. Сьогодні проповідники це часто забувають. Народжений згори людина знає, що його народження відбулося тому, що він отримав щось в дар від Всемогутнього Бога, а не тому, що він сам так захотів. Люди ведуть облік своїм обітницям, скріплюють своїм підписом зобов'язання, виконуються рішучості виконати те, що обіцяли, але до порятунку це ніякого відношення не має. Суть порятунку в тому, що ми опиняємося там, де можемо щось отримати від Бога владою Ісуса Христа. І це щось - прощення гріхів.
Потім йде другою велика справа благодаті - "... долю з освяченими". В освяченні народжена згори душа свідомо віддає права на себе Ісусу Христу і повністю поділяє Божі інтереси щодо інших людей.

Немає коментарів:

Дописати коментар