вівторок, 10 травня 2011 р.

Беріть ініціативу на себе...

"...покажіть у вашій вірі чесноту..." (2Петра 1:5)

"Покажіть..." Значить, нам потрібно щось зробити. Ми постійно ризикуємо забути, що ми не можемо того, що може Бог, і що Бог не буде робити того, що можемо ми. Ми не можемо самі дарувати собі спасіння чи освячення - це робить Бог,але Бог не дасть нам хороших манер та твердості характеру, не зробить так, що кажен наш крок буде правильним. Все це ми маємо робити самі, прийдеться "виконувати" те спасіння, яке "вчинив" в нас Бог (Фил. 2:12). "Покажіть" -означає запровадьте звичку поводитись певним чином.Звичайно спочатку буде тяжко.Взяти на себе ініціативу - означає почати щось робити, настановити самого себе на шлях, який потрібно буде пройти.

І не потрібно запитувати, куди йти, якщо ви знаєте куда. Візьми на себе ініціативу, перестаньте сумніватись і зробіть перший крок. Якщо вам щось говорить Бог, відкиньте сумніви і зразу з віро дійти, саме так Він сказав. Якщо ви умніваєтесь, коли Бог вам наказує щось робити, ви ризикуєте вийти з під благодаті. Беріть на себе ініціативу, беріть самі, за вас її ніхто не візьме, зусилля волі зробіть прямо зараз перший крок і зробіть все можливо, щоб ви нехотіли повертатись назад. Спалйте за собо всі мости: "Я напишу цього листа", "Я віддам цей борг". Зробіть так, щоб до старого не повертатись.

Нам потрібно виробити у себе звичку, з будь якого приводу, прислухатись до голосу Божого, звичку жадати знати, що саме Він говорить. І якщо, коли прийде негода, ми звернемось до Бога, самі того не усвідомлчи, і це буде значати, що така звичка у нас є. Нам потрібно брати на себе ініціативу там, де ми зараз єс, а не там, де нас нема.

Немає коментарів:

Дописати коментар