понеділок, 4 липня 2011 р.

Пізнання Бога

О глибино багатства, і премудрости, і знання Божого! Які недовідомі присуди Його, і недосліджені дороги Його! (Рим 11:33)

Кажуть, що для дослідження природи блискавки Бенджамин Франклін прив'язав до хвоста повітряного змія дріт, що дозволило йому довести зв'язок між блискавкою і електрикою. Ми завжди прагнули зрозуміти навколишній нас світ — це одна з ознак, що відрізняють нас від тварин.

Науці вдалося осягнути деякі з таємниць природи. Інші таємниці все ще незрозумілі нам. Вірно одне: вся накопичена століттями мудрість — це лише невеликий крок в пізнанні людиною всесвіту.

Наша нездатність повністю осягнути таємниці Божого творіння жодним чином не ставить під сумнів християнську віру. Навпаки, вона лише підсилює її. Ми не розуміємо хитромудрих узорів зоряного неба, але знаємо, що вони зрозумілі Тому, хто їх створив. Ми знаємо, що Він накреслив для нас дорогу не менш точну, чим дорога небесних світил.

Коли наступного разу побачиш зоряне небо, пригадай слова псалмоспівця: «Небо звіщає про Божую славу, а про чин Його рук розказує небозвід.(Пс 18:2)».

Немає коментарів:

Дописати коментар