вівторок, 5 липня 2011 р.

небесні глядачі

Тож і ми, мавши навколо себе велику таку хмару свідків, скиньмо всякий тягар та гріх, що обплутує нас, та й біжім з терпеливістю до боротьби, яка перед нами…
(Євр 12:1)


Якщо ангели радіють і тоді, коли один грішник кається (див. Лк 15:10), значить, ми можемо порівняти ангельське воїнство з глядачами, що спостерігають за нами з небесних трибун. Їх можна зарахувати також до тієї «хмари свідків» (Евр 12:1), що уважно стежать за нашими земними мандрами, не упускаючи жодної дрібниці.

І звичайно, наш Бог — Батько, Син і Святий Дух — прекрасно знає, що відбувається з нами. Як сказано в Біблії, «.... але все наге та відкрите перед очима Його, Йому дамо звіт! (Євр 4:13)».

У своїй книзі «Проходячи по долині сліз» доктор Ване Хевнер розповідає про одного старенького священнослужителя, який всю ніч готувався до проповіді перед своєю нечисленною паствою. Дружина запитала його, навіщо потрібно було витрачати стільки часу на слова, звернені до маленької жменьки людей. «Ти забуваєш, дорога, — відповідав проповідник, — яка величезна аудиторія мене слухатиме!» До цього доктор Хевнер додає: «У нашому житті немає нічого незначного, якщо за нами спостерігають небеса. Ми зможемо виступити набагато краще, якщо пригадаємо про той, хто дивиться за нами з трибун!»

Немає коментарів:

Дописати коментар